Suurbritannia: kliima soojenemine põhjustab sõdasid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välissõdurid Afganistanis.
Välissõdurid Afganistanis. Foto: SCANPIX

Kliimamuutus ohustab Suurbritannia rahvuslikku julgeolekut, põhjustades tulevikus sõdasid, massilist rännet ja toidu nappust, ütles Briti minister Chris Huhne.


Kuumem kliima tähendab Suurbritannia energia ja kliimamuutuse ministri sõnul halvemat saaki ning suuremat veepuudust. Toidu ja vee nappus põhjustab sõdasid. Näljast ja sõjast laastatud riikidest hakkavad inimesed massiliselt välja rändama, vahendab Telegraph Huhne kõnet sõjalises mõttekojas.

Kliimamuutuse «šokeerivad» tagajärjed ei peatu riigipiiride ees, rõhutas Huhne. «Kliimamuutus mõjutab meie eluviisi ja seda, kuidas korraldame oma ühiskonda. See ähvardab juurida välja meie julgeoleku põhialused.»

Ministri kõne eeldatavalt sillutab teed järgmisel nädalal avaldatavale nn valgele raamatule, mis visandab kavad tuumaenergia ja taastuvenergia kasutuse kasvuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles