Eestlased sotsiaalvõrgustikele info andmise pärast eriti ei muretse

Ines Kuusik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP

Vaid 36 protsenti Eesti internetikasutajatest kardab sotsiaalvõrgustikele infot andes, et seda võidakse kurjasti ära kasutada, samal ajal kui näiteks Portugalis ja Bulgaarias  kahtlustab info kuritarvitamist 71 protsenti kasutajatest.


Kõige muretumad sotsiaalvõrgustike kasutajad on rootslased - ainult 29 protsenti neist tunneb muret, et nende poolt antav info võib langeda halbadesse kätesse, vahendab the Economist.

Euroopa Komitee sotsiaalvõrgustike suhtes meelestatust ja veebikäitumist puudutavast uuringust tuli välja ka tõsiasi, et maades, kus on suur osa internetikasutajatest on liitunud mõne sotsiaalvõrgustikuga, on vähe veebi kaudu ostude tegijaid ja vastupidi.

Eestlastest internetikasutajate sotsiaalvõrgustikega liitumise protsent jääb Euroopa keskmisele tasemele. Kõige väiksem huvi sotsiaalvõrgustikega liitumise vastu on olnud Saksamaal, kus on liitunud 37 protsenti internetikasutajatest. Kõige aktiivsemad on ungarlased, Ungaris on mõne sotsiaalvõrgustikuga liitunud tervelt 80 protsenti veebikasutajatest. Üle keskmise aktiivsed on ka mitmed teised Ida-Euroopa riigid nagu Läti, Slovakkia ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles