Obama arutab majandusasju Twitteri vahendusel

Ines Kuusik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Eile pani USA president Barack Obama Valge Maja Twitterikontole üles küsimuse, kuidas vähendada eelarvedefitsiiti, milliseid kulusid kärpida ja milliseid investeeringuid jätkata.


Esimest korda ajaloos on Twitteri kasutajatel võimalik 140-tähemärgiste sõnumite abil esitada küsimusi USA presidendile enesele, kirjutab ajaleht New York Times. Obama näitas konstruktiivset eeskuju enese poolt püstitatud küsimusega: kuidas vähendada eelarvedefitsiiti, milliseid kulusid kärpida ja milliseid investeeringuid jätkata.

Võimalust küsida kasutasid ära ka vabariiklased, kes ründasid presidendi senist tegevust majanduse turgutamisel.

Esitati ka harjumuspärasele pressikonverentsile ebatüüpilisi küsimusi. Näiteks küsiti, miks Obama valitsus on nii negatiivselt meelestatud marihuaana tarvitamisele meditsiinilistel põhjustel ning esitati isegi küsimus, kumb Obama arvates võidaks omavahelises lahingus: kas Harry Potter või Gandalf Sõrmuste Isandast.

#AskObama märksõna kaudu esitati kokku kümneid tuhandeid küsimusi ning Obama vastas neist videoülekande kaudu nendele, mis said Twitteri algoritmide põhjal kõige rohkem kajastusi ja uuesti-tweetimisi. Nüüdseks on üritus läbi, küsimused ja Obama vastused on üleval aadressil http://askobama.twitter.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles