Regio on enamiku Eesti linnatänavatest Google'i jaoks üles pildistanud

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Regio on suurema osa Eesti linnatänavatest Google’i kaardirakenduste lisafunktsiooni Street View tarbeks kolmemõõtmelisena üles pildistanud, juuli keskpaigaks loodab ettevõte välitöödega lõpule jõuda.

Regio geoinfo müügijuht Tanel Ilves ütles Postimees.ee’le, et julge enamik Eesti suurematest teedest on üles pildistatud. «Sisuliselt hakkame lõpetama.»

Sõidetakse peamiselt põhimaanteedel, linnade keskosades ja suurematel tänavatel, autod liiguvad vaid mööda avalikke teid ja olulisi turismiobjekte.

Tallinnas alustati pildistamist kolm päeva tagasi ja suurem osa tööst on praeguseks juba tehtud.

Ilves avaldas heameelt, et ilmaolud on Regio ettevõtmist siiani soosinud – vihma, mis takistab pildistamist, ei ole selle perioodi jooksul väga palju olnud.

Regio kogub GPS-asukohti, pilte ja lasermõõdistamise teel saadud objektide kujusid ja liiklusmärkide infot, et seda tulevikus kasutada panoraamvaateid pakkuvad Google’i kaardirakenduste funktsioonis Street View.

Ühtegi negatiivset vastukaja või kaebust ei ole Regio Ilvese sõnul Eesti elanikelt pildistamise käigus saanud. Ettevõte toonitab, et Street View hägustatab kõigi piltidele jäänud inimeste näod ja autode numbrimärgid. Peale piltide avaldamist on Google Street View's kõigil võimalus esitada taotlus oma valduste kustutamiseks rakendusest.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, saab Regio kogutud materjali Eesti kohta Google Street View rakenduses kasutada tuleva aasta alguses. Regio teeb Google'iga koostööd ka Lätis ja Leedus.

Google on varasemalt oma kaardistusautode kasutamisega mitmel pool maailmas kokku puutunud süüdistustega inimeste privaatsuse rikkumises. Teistes riikides tormilisi reaktsioone põhjustanud Wifi tugijaamade infot Eestis ei koguta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles