Putin: finantskriisis ellujäämiseks tuleb SRÜ riikidel teha koostööd

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin koos Ukraina kolleegi Julia Tõmošenkoga täna Moldova pealinnas Chişinăus.
Vene peaminister Vladimir Putin koos Ukraina kolleegi Julia Tõmošenkoga täna Moldova pealinnas Chişinăus. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõnul peavad SRÜ riigid tegema koordineeritud koostööd majandusvallas selleks, et jääda ellu globaalses finantskriisis.


Valitsusjuht peatus maailma finantsturgude teemal täna Chişinăus toimunud SRÜ liikmesriikide riigipeade nõupidamisel, vahendas Interfax.

Putin märkis, et hiljutisel IMFi, Maailmapanga ja G7 riikide esindajate kohtumisel rääkis Vene rahandusminister Aleksei Kudrin SRÜ riikidele abiosutamise olulisusest ning konkreetsete sammude astumise vajalikkusest, mis tagaksid pikaajalise finantsstabiilsuse.

Agentuuri allika teatel rõhutas Putin, et Ühendriikidest alguse saanud kriis mõjub tõsiselt Ühendriikide majandusele, kuid avaldab mõju kogu ülejäänud maailmale.

Selles kontekstis rääkiski valitsusjuht Putin täna SRÜ riikide ühiste jõupingutuste vajalikkusest majanduses ja rahanduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles