Pensionifondide vahetamine on mitmekordistunud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionär.
Pensionär. Foto: SCANPIX

Pensionifondide vahetamisi toimus II kvartalis ligi 31 000, mida on 3,4 korda rohkem võrreldes eelmise aasta sama ajaga.


Aktiivset pensionifondide vahetamist soodustab aasta alguses jõustunud seadusemuudatus, mis võimaldab pensionifondi vahetada ka juhul, kui kogutud on alla 500 fondiosaku, teatas NASDAQ OMX Tallinna börs.

49 protsendi II kvartali vahetusavalduste puhul viidi ühest fondist teise alla 500 osaku ning 19 protsendil juhtudest vahetati alla 100 osaku.

Kogumispensioni fondide keskmist tootlust peegeldav EPI indeks langes II kvartali lõpuks 0,36 protsenti 143.1 punktini. Kogumispensioni fondide mahud tõusid kvartali algusega võrreldes 2,4 protsenti 1,1 miljardi euroni. See on üle 10 protsendi rohkem kui eelmise aasta II kvartalis.

Täiendava kogumispensioni fondide maht oli II kvartali lõpus 89,2 miljonit eurot, jäädes ligikaudu samale tasemele I kvartali seisuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles