Raport: Eesti riigi sekkumine erasektorisse rikub investeerimiskliimat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CEIS mainib Tallinna Vee erastamist ning kritiseerib monopolide ohjamise seadust, mille tõttu siinne investeerimiskliima on varasemast jäisem.
CEIS mainib Tallinna Vee erastamist ning kritiseerib monopolide ohjamise seadust, mille tõttu siinne investeerimiskliima on varasemast jäisem. Foto: SCANPIX

Euroopa Investeerimisturvalisuse Nõukogu (CEIS, Council for European Investment Security) värske raport leiab, et viimastel aastatel on Eesti riik sekkunud erasektorisse viisil, mis tekitab rahvusvahelises investorite kogukonnas küsimuse Eesti atraktiivsusest rahvusvahelisteks investeeringuteks.

CEIS avaldas teisipäeval raporti «Balti tiigri katsumused: Eesti majandusmaastik pärast kommunismi kokkuvarisemist». Selle järgi on Eesti ajalooliselt häid tulemusi saavutanud, kuid kahtluse alla seatakse riigi tegevus viimaste aastate jooksul.

Konkreetsemalt tuuakse raportis esile kaks hiljutist erastamise teemalist vaidlust. Ühena märgib raport ära Eesti Raudtee erastamise ja selle järgnenud riigistamise. Lisaks mainib raport Tallinna Vee erastamist ning kritiseerib möödunud aastal kehtima hakanud monopolide hinnapiirangute kehtestamise seadust.

Kooskõlas raportiga ja uute andmete valguses paigutas CEIS Eesti oma jälgimisloendisse. Sinna kantakse riigid, mis ähvardavad nõrgestada finantsnorme ja soodustada investeeringute väljavoolu Euroopast, edastas CEIS.

CEIS-i eesmärk on edendada seaduslikkust, läbipaistvust ja finantsaruandlust
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles