Ärimees Oleg Grossi firma käive ületas miljardi krooni piiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Oleg Gross.
Ettevõtja Oleg Gross. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Ärimees Oleg Grossile kuuluva jaekaubandusettevõtte AS OG Elektra müügitulu kasvas mullu 12 protsendi võrra ulatudes napilt üle miljardi krooni.

Ettevõtte kasum vähenes eelmisel aastal viis protsenti ning ulatus 52,6 miljoni kroonini, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Ärituludest 96,2 protsenti moodustas mullu jaekaubandustegevus Eestis. Lisaks jaekaubandusele tegeleb ettevõte ka äriruumide üürimise ning kruusa ja liiva kaevandamisega.

2010. aastal investeeris OG Elektra põhivarasse kokku 58,7 miljonit krooni, sealhulgas 41,6 miljoni krooni eest võeti arvele lõpetamata põhivara.

2011. aastal on OG Elektral plaanis sarnaselt paarile eelmisele aastale jätkata laienemist. 2010.aasta lõpus soetati Tallinnasse kinnistu Järveotsa teele kaupluse ehitamiseks. Aprillis avati Tallinnas Majaka tänaval 2010. aastal soetatud ja selle aasta alguses renoveeritud kauplus. Aastaaruande sõlmimise hetkeks oli ettevõttel sõlmitud üürileping kaupluse avamiseks Tallinnas Väike-Ameerika tänaval.

Läbirääkimised käivad veel kaupluste rajamiseks Vändras, Iisakul, Võhmas ja Suure-Jaanis, selgub aruandest.

2010. aastal avas firma kokku kuus uut toidukauplust, millest neli asuvad Tallinnas, üks Kohilas ja üks Järva-Jaanis. Kaks kauplust avas firma üüripindadel ja ülejäänud nelja jaoks OG Elektra kas ehitas uusehituse või tegi olemasolevale hoonele kapitaalremondi.

Möödunud aasta lõpus sulges firma Jõhvis üüripinnal tegutsenud kaupluse ning selle aasta märtsis Tallinnas ühe kaupluse.

2010. aastal oli ettevõtte keskmine töötajate arv 644 ning nende töötasu moodustas kokku 55,9 miljonit krooni. Juhatuse liikmete tasud olid kokku 296.986 krooni ning nõukogu liikmete tasud 291.357 krooni. Ettevõtte juhatus ja nõukogu on kolmeliikmelised.

Aastavahetuse seisuga oli ettevõtte jaotamata kasum 312,6 miljonit krooni. Ettevõte otsustas jätta kasumi jaotamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles