Galerii: vaata, kuidas ärimaailma vägevad oma suvepäevi pidasid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba 36. korda toimus USA Idaho osariigis asuvas Päikeseorus (Sun Valley) väikese investeerimispanga Allen & Co iga-aastane nädal aega kestev eksklusiivne investeerimiskonverents. Tegemist on erakordselt prominentse osavõtjaskonnaga sündmusega Hollywoodist, Silicon Valleyst, aga ka mujalt USA tööstustest, mistõttu ajakirja The New Yorker ajakirjanik Ken Auletta nimetas sündmust mõned aastad tagasi meediamogulite suvelaagriks.

Konverents toimubki pigem suvelaagri vormis, sest lisaks ettekannetele ja presentatsioonidele käib aktiive suhtlemine vabas vormis – golfi- ja tenniseturniirid, matkamisvõimalused, kalapüük, kosest laskumine, grilli- ja kokteiliõhtud. Lisaks maailma suurimate meedia- ja tehnoloogiaettevõtete juhtidele osalevad suvepäevadel ka nende pered.

Osavõtjaskond on väikesearvuline. Juhte, nende pereliikmeid ja investeerimispankureid koguneb kokku umbes 300 inimest. Kuna inimeste arv on piiratud, siis äärmiselt eksklusiivse ürituse kutsutute nimekirjast väljajäämised on nii mõnelgi juhul põhjustanud solvumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles