Britid: pädevaim peaminister on Thatcher

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia endine peaminister Margaret Thatcher.
Suurbritannia endine peaminister Margaret Thatcher. Foto: SCANPIX

Värske küsitluse valguses on Suurbritannia viimase 30 aasta kompetentseim peaminister Margaret Thatcher, kõige meeldivam aga Tony Blair.

Ipsos Mori uuringust selgub, et Raudne Leedi on kompetentseim enam kui kolmandiku hääletajate arvates. Teiseks platseerub 27 protsendiga Tony Blair.

Gordon Browni peetakse aga küsitluse valguses pädevamaks kui David Cameroni, kellele ta viimastel valimistel alla pidi vanduma.

Inimesena meeldib Blair valijatele rohkem kui Thatcher. Mõlemad edestavad selles kategoorias aga David Cameroni.

Tuleb järeldada, et pärast mahahääletamist on nii Thatcheri kui Blairi reputatsioon – kes ametis olles kodanikes äärmiselt vastakaid tundeid tekitasid – tunduvalt paranenud.

Sügavalt peab aga järele mõtlema David Cameron, keda hindab kõige võimekamaks vaid viiendik konservatiivsetest valijatest. Kaks kolmandikku on Thatcheri poolt.

Thatcheri võimeid hindas ülikõrgelt Briti keskklass, aga ka ligi pooled  liberaaldemokraatidest.

Gordon Brown ja John Major – viimase 30 aasta ebapopulaarseimad juhid – pälvisid enim tunnustust kõige madalamate ühiskonnakihtide poolt.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles