Kaur Paves: äpardunud jõunäitamine

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Paves
Kaur Paves Foto: Liis Treimann

Palju kajastust leidnud viinakartelli protsess lõppes riigikohtus prokuratuuri jaoks fiaskoga. Nii turuliider Liviko kui maksupettuses süüdi mõistetud Forgola pääsesid seaduse silmis kartellikahtlusest puhtalt.

Kuid kas ka avalikkuse silmis? Kui varem Offexi nime kandnud Forgola omanikul Igor Zavizioni maine pole salaviinaäri tõttu niigi kiita, siis Livikole poolteist aastat kestnud kohtutralli jooksul külge jäänud pori otsus maha ei pese.

Liiati veel ühiskonnas, mis galopeeriva hinnatõusu juures on varmas kõikjal ettevõtjatest vereimejate salasobinguid kahtlustama, kuid näeb tegelikkuses, et riik on võimeline risti lööma vaid mõned riiulifirmad. Ja nüüd kipub mänguga kaasa minema ka kaup, kuhu elumured uputada!

Äpardunud süüdimõistmine kartellivastasele võitlusele kindlasti kasuks ei tule, jättes protsessist pigem mulje kui mõttetust jõudemonstratsioonist, kus inimesed juhusliku, kontekstist väljarebitud lausejupi alusel kohtupinki kisti. Etteaimatav küsimus: miks ei tõmba riik pärast iga sõbralikus taktis tehtud hinnatõusu liistule bensiinifirmasid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles