Eesti Gaas kasvatas käivet vaatamata soojematele ilmadele

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas.
Eesti Gaas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hoolimata tavapärasest soojematest ilmadest kütteperioodil, suutis Eesti Gaas möödunud aastal oma käivet kasvatada kuue protsendi võrra 123 miljoni euroni, ettevõtte kasum langes neljale miljonile.

«Keskmine temperatuur mõjutab meie äritegevust oluliselt. Selle riski vähendamiseks oleme laienenud erinevatesse gaasimüügi harudesse – alustanud veeldatud maagaasi ehk LNG müüki, projekteerinud ja ehitanud ise esmakordselt koostootmisjaama ning laiendanud oluliselt surugaasi tanklate võrgustikku,» sõnas Eesti Gaasi juhatuse liige Margus Kaasik pressiteates. 

«Kuna maagaas on endiselt kõige puhtam, mugavam ja soodsam energiaallikas, näeme nii olemasolevates kui uutes suundades kasvuvõimalusi ning jätkame mahukate investeeringutega,» lausus Kaasik.

«Juba paari kuu pärast valmivad uued surugaasitanklad Viljandis, Jõhvis ja Rakveres. Pärnu linna ühistransport on üle läinud gaasi kasutamisele, Tartu linna ühistransport on minemas ning nende eeskuju puhtama linnaõhu nimel järgivad küllap ka teised linnad,» märkis Kaasik.

Möödunud aastal müüs Eesti Gaas 439,7 miljonit kuupmeetrit maagaasi. Surumaagaasi müüdi 6,5 miljonit kuupmeetrit, LNG veeldatud maagaasi 18 miljonit ruutmeetrit ning elektrit 50 GWh.

Eesti Gaas investeeris möödunud aastal 7,7 miljonit eurot, millest suuremate investeeringutena paigutati gaasi jaotusvõrku 2,7 miljonit eurot ja surugaasitanklate ehitusse 2,3 miljonit eurot. LNG veokite ja seadmete soetamisse investeeriti 0,7 miljonit eurot. Seoses jätkuvate investeeringutega äri laiendamisse Eesti Gaas dividende käesoleval aastal ei maksa.

Eesti Gaas tarnib klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasina (LNG). Lisaks müüb ettevõte elektrit nii kodu- kui äriklientidele ning arendab erinevaid energiatootmislahendusi. Eesti Gaasil on 48 000 klienti ja 220 töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles