BLRT Grupi aktsionärid kinnitasid 2010. aasta tulemused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi juht ja suuromanik Fjodor Berman
BLRT Grupi juht ja suuromanik Fjodor Berman Foto: Mihkel Maripuu

Eilsel BLRT Grupi aktsionäride üldkoosolekul kinnitati kontserni 2010. majandusaasta aruanne. Selle kohaselt moodustas kontserni käive 303,8 mln eurot, mis on 4 protsenti plaanitust suurem.

«Taoline tulemus on järjekordne kinnitus sellele, et kontsern on kriisist toibunud. Tänu kontserni arenenud infrastruktuurile ja võimsale finantsbaasile õnnestus meil vältida probleeme likviidsusega, mis osutusid saatuslikeks isegi suurte ettevõtete jaoks. Vaadates juba olemasolevaid näitajaid, sellel aastal töötame me veel efektiivsemalt,» ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

Kontserni puhaskasum moodustas 41,9 miljonit eurot. 54,9 protsendilise häälte hulgaga otsustati selle täies ulatutuses reinvesteerida. Ettepanek välja maksta dividendid summas 20,9 miljonit eurot leidis nelja aktsionäri (45,1 protsenti häältest) toetuse.

 «Seega saab kontserni juhatus jätkata poliitikat, mis võimaldas BLRT Grupil kasvada rahvusvaheliseks kontserniks, mis on liidriks igal turul, kus tegutseb, ja tagab tööd ligi 4000 spetsialistile kaheksas Euroopa riigis,» rõhutas Berman.

2011. aastal plaanib BLRT Grupp investeerida 65-75 miljonit eurot ning järgmise viie aasta jooksul veel umbes 1,1 miljardit eurot.

«Lisaks olemasolevale investeerimisprogrammile kavatseme kasutada ka neid uusi võimalusi, mis tekkisid turgudel koos kriisimuutustega. Erilist huvi pakub meile laevaehitus ja kõrgtehnoloogiliste metallkonstruktsioonide tootmine, uute metallitoodete logistika- ja teeninduskeskuste rajamine, tehniliste ja meditsiiniliste gaaside tootmine ja kinnisvaraarendus. Plaanime laiendada kontserni tegevust ka geograafiliselt,» täpsustas Fjodor Berman.

Kontsern BLRT Grupp koosneb 66 tütarettevõttest ja 13 ühisettevõttest, mis tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Venemaal, Poolas ja Ukrainas. Peamisteks tegevusaladeks on laevaehitus, laevaremont, kõrgtehnoloogiliste metallkonstruktsioonide tootmine, masinaehitus, vanametalli töötlemine, stividor- ja sadamateenused, metallitoodete ja tööstusgaaside müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles