Valdo Kalm: võib-olla peamegi keskmisest rohkem töötama

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT juht Valdo Kalm.
EMT juht Valdo Kalm. Foto: Liis Treimann.

EMT juht Valdo Kalm arvab, et võib-olla eestimaalased peavadki praegu veel natuke rohkem töötama kui inimesed Euroopa Liidus keskmiselt


Sellel nädalal avaldatud statistika näitab, et täisajaga töötavate eestimaalaste töönädal oli eelmisel aastal keskmiselt 40,7 tundi pikk. ELi keskmine ulatus 40,4 tunnini.

Kalmu sõnul tundub tõesti usutav, et eestimaalased töötavad keskmisest natuke rohkem. «Ja arvan, et sellel perioodil, kus me veel pragu oleme, võibolla peamegi natuke rohkem töötama,» lisas ta. «Aga mitte väga palju rohkem. See tuleb panna balanssi tervisega.»

Ise töötabki Kalm nädalas keskmiselt mõned tunnid 40 tunnist kauem. «Kuid pean ka väga lugu regulaarsest puhkusest,» märkis ta. «Olen püüdnud sellest kogu aeg kinni pidada, et jääks aega puhkuseks ja perega koosolemiseks. Ka sel suvel puhkan. Võibolla teen seda natuke vähem kui keskmine eurooplane, aga siiski ligi kolm nädalat püüan puhata.»

«Ettevõttes me ka püüame seda kultiveerida, et inimesed puhkaksid,» rääkis Kalm. Ületunnitöö on tema sõnul EMTs tasustatud. «Mitte minu puhul muidugi,» lisas ta. «Mul on juhatuse liikme leping. Selle kohaselt töötan 24 tundi.»

Kalm arvab, et väga palju ületunnitööd EMT töötajate seas ette ei tule. «Meie moto on, et tee tööd töö ajal,» lisas ta. «Kui on töö aeg, siis tee seda hästi efektiivselt.»

Kalmul tuleb praeguses ametis paratamatult ette perioode, kus tööd on liiga palju ning töötada tuleb liigagi intensiivselt. «Seda võib lühiajaliselt, näiteks kuu aega, teha, siis see hoiab pärsis hästi vormis,» arvas Kalm. «Aga mitte mingil juhul pikka aega, kuna siis see võib juba olla ohtlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles