Bussijuhid teevad suvel ohtralt ületunde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansabuss
Hansabuss Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hansabussi juhatuse esimehe Neeme Tammise kinnitusel tuleb bussijuhtidel kõige rohkem ületunde suvel, aastases arvestuses jääb keskmine töönädal aga 40 tunni piiridesse.


Suvel tellitakse busse rohkem, seega teevad bussijuhid ka pikemaid töönädalaid. Seaduses on lubatud tööaja summeerimine mõne kuu jooksul ning pikemate töönädalate arvelt on hiljem rohkem vaba aega.

Avalik liinivedu on täpsemalt reguleeritud, seal on vähem muudatusi ning suve- ja talvekuudel suuri erinevusi ei ole. «Mõnda liini sõites tuleb ka ületunde teha, aga järgmisel kuul mõnda teist liini sõites tuleb meestel jälle vähem töötunde,» kommenteeris Tammis.

Ettevõtte juhtidel on Tammise sõnul ületundide vältimine pea võimatu. «Oleme ettevõtet 15 aastat ehitanud ja esimesed aastad ei olnud üldse hingetõmbe aega, viimastel ajal on aga ka omanikud ja juhid puhkama hakanud.»

«Vahepeal oli veel kriis ja siis ei tulnud ületundidest loobumine kõne allagi, kuna tuli teha mitme inimese tööd,» lisas ta. Sama moodi on ettevõtet juhil käed-jalad tööd täis, kui kavas on välja tuua mõni uus ärisuund.

«Ületunnid tervisele tunda ei anna, pigem mõjus tervisele kehvasti majandussurutis. Kui sa näed, et su tegevusel on tulemus ja asjad liiguvad paremuse poole, siis ei mõju ületunnid kuidagi kehvasti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles