Eesti Energia hoiatab äikesetormide eest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lähipäevil Eestis levivad äikesetormid võivad põhjustada elektrikatkestusi ja kahjustada vooluvõrgust eemaldamata elektriseadmeid, teatas Eesti Energia täna.

Suurem elektrikatkestuste oht on rannikualadel ja saartel, aga ka piirkondades, kus õhuliinid paiknevad metsatrassidel. Äikesetabamused on aga energiafirma teate järgi kõige tõenäolisemad paljasjuhtmeliste õhuliinide ja vanemate mastalajaamade puhul.

Seda, et äike ja tuul võivad probleeme põhjustada, peab firma üsna tõenäoliseks. Seda kinnitab ka asjaolu, et Eesti Energia Jaotusvõrgu rikkebrigaadid on viidud kõrgendatud valmisolekusse.

Et vähendada kahjusid tarbijatele, soovitab firma äikese eel elektriseadmed pistikust välja tõmmata, samuti on probleemide ennetamiseks võimalik paigaldada liigpingekaitse. Viimase paigaldamise kohta saab infot elektriseadmete müüjatelt ja elektritööde firmadelt.

Samuti tuletas Eesti Energia meelde, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmed ja nende ümber olev maapind võivad olla pinge all ning põhjustada eluohtliku elektrilöögi.

Elektririketest, katkenud elektriliinidest või liinidele vajunud puudest ja okstest saab teada anda rikketelefonil 1343, samuti saab rikketeateid edasi anda SMSiga või veebilehe www.energia.ee/katkestused kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles