Ettevõtjad nuruvad fondidest pensioniraha

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestisse Skandinaavia ning Lääne-Euroopa pensionifondide raha investeerivate välisfondide uste taha on viimasel ajal tekkinud pikad järjekorrad ettevõtjatest, kes käivad oma firmadesse rahasüsti küsimas.



USA, Skandinaavia ning Suurbritannia tulevaste pensionäride raha keerutava Amber Trusti fondihaldur Indrek Kasela rääkis Äripäevale, et viimasel ajal on tema käest tuldud lisaraha küsima, sest pank on kruvisid kinni keerama hakanud.

«Pangad on praegu sisuliselt samas olukorras teiste ettevõtetega - nad koguvad raha, et enda laene tagasi maksta,» rääkis ta.

Laboriteenuseid pakkuv Quattromed on aga näiteks üks neist firmadest, kes on nõustunud investeerimisfondile Baltcap enamusosaluse loovutamisega koos 10 miljoni eurose pakkumisega - firma juhi sõnul oli neil vaja partnerit, kel oleks laienemiseks raha.

Ka Rootsi fondi Askembla rahaga kaasneb tavaliselt neile enamusosaluse loovutamine ja vaatamata sellele tehakse neile varasemaga võrreldes oluliselt enam pakkumisi - mis annab aimu, kui kaugele on rahanäljas ettevõtjad nõus minema, et äri põhja ei läheks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles