Alexela: meie kasumimarginaal pole nii suur

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela automaattankla Sikupilli keskuse ees.
Alexela automaattankla Sikupilli keskuse ees. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Äripäeva arvutuste kohaselt on suurte kütusemüüjate kasumimarginaal kasvanud kuni 1,85 kroonini liitrilt, väidab Alexela, et tegelikult on see palju väiksem.


Ajalehe veebiväljaanne kirjutas eile, et mootorikütuste hulgihinna suurem langus võrreldes jaehinnaga on võimaldanud kütusemüüjatel kasvatada marginaale üle kahe korra.

Lehe arvutuste kohaselt on suurte tanklakettide marginaal kasvanud 0,78 kroonilt liitri kohta jaanaris kuni 1,85 kroonini novembris.

«Esiteks tuleb möönda, et Alexela Oil oli möödunud aastal kahjumis - isegi 0,78-kroonine kasumimarginaal liitri pealt oleks meile suurt rõõmu valmistanud,» kommenteeris Alexela Oili juht Ain Kuusik.

«Kasumimarginaali tuleb ju siiski arvestada kõik teenuse osutamisega seonduvad kulud: kulud töötajatele, tanklatele, logistikale, kliendikaardisüsteemile ja muudele turundusinvesteeringutele,» selgitas ta ning lisas, et oma osa on ka muu maailmaga võrreldes hõredamal konkurentsil hulgikütuse vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles