Volinik: Eesti saab ELi eelarvest lähiaastail suurimat kasu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee remont.
Raudtee remont. Foto: Margus Ansu

ELi järgmisel rahastamisperioodil peaksid ühenduse eelarvest saama suurimat kasu Eesti, Läti, Leedu ja Bulgaaria, ütles Euroopa Komisjoni eelarvevolinik Janusz Lewandowski.

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku suurendada Euroopa Liidu eelarvet umbes viie protsendi võrra aastateks 2014-2020 võrreldes käesoleva rahastamisperioodiga 2007-2013, kui Suurbritannia nimetas eelarvet ebamõistlikult suureks, siis Eestile peaks suur eelarve sobima, sest just meie oleme Euroopa Liidu eelarvest ühed suuremad kasusaajad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ambitsioonikas finantsperspektiiv peaks olema Eesti huvides, sest just meie oleme Euroopa Liidu eelarvest ühed suurimad kasusaajad. «Ma ei avalda kindlasti suurt saladust, kui ütlen, et suurimad kasusaajad on riigid, kelle sisemajanduse kogutoodang on keskmisest madalam, need on Leedu, Läti, Eesti ja Bulgaaria,» ütles Euroopa Komisjoni eelarvevolinik Janusz Lewandowski.

Rohkem raha Euroopa Liidu eelarves suunatakse üle-euroopalistele projektidele, nagu side- ja transpordiühendused ning energiavõrgud, näiteks TEN-T projektide eelarve, mis kätkeb Euroopa jaoks olulisi raudteede, maanteede ja veeteede ühendusi, suureneb ligi neli korda 31,6 miljardi euroni aastateks 2014-2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles