Eesti soojakuningas võttis priske dividendi (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahu.
Kristjan Rahu. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Soojaärimees Kristjan Rahu, kes mõned aastad tagasi ostis väliskapitalilt välja Tallinna elektrijaama ning kellele kuuluvad aktsiaseltsid Utilitas Tallinn (endine Tallinna Küte) ja Utilitas  Eesti (endine Eraküte) ning kes pakub kaugkütteteenust kokku kaheksas linnas, võttis eelmisel aastal dividendidena välja 3,5 miljonit eurot.

Rahu omab 87,4 protsenti osaühingust Utilitas valdusfirma Utilitas Grupp kaudu, millest 87,62 protsenti kuulub Rahule. Ülejäänud 12,6 protsenti grupist kuulub Utilitase tegevjuhtidele.

Utilitas Grupp maksis eelmisel aastal dividende 4,025 miljonit eurot, mis on kaks korda enam kui 2016. aastal, selgub ettevõtte eelmise aasta majandusaruandest. Sellest 3,5 miljonit läks Kristjan Rahule.

Osaühingu Utilitas eelmise aasta  tulemused olid head. Käive kasvas 10 protsenti 115,7 miljoni euroni, kasum koguni 46 protsenti 23,8 miljoni euroni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles