Nutipaketid ja TV-teenused tõstsid Elisa käivet

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa.
Elisa. Foto: Tairo Lutter

Võrreldes möödunud aasta teise majanduskvartaliga tõusis Elisa käive tänavu 7,8 protsendi ja ärikasum 3,7 protsendi võrra. Elisa suutis kasvatada ka liideste arvu osades segmentides.

2018. aasta teises kvartalis ulatus Elisa Eesti käive 41,7 miljoni ja aasta tagasi samal ajal 38,7 miljoni euroni, kasvades aastaga 7,8 protsenti. Elisa Eesti aasta teise majanduskvartali lõpus oli ärikasum tõusnud 3,7 protsenti 13 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Elisa Eesti tegevjuhi Sami Seppäneni sõnul aitasid majandustulemuste kasvule käesoleva aasta teises kvartalis peamiselt kaasa märgatavalt suurenenud Euroopa ja Põhjamaade nutipakettide populaarsus ning kasv mobiilside lepinguliste eraklientide ning üle õhu TV-teenuse liideste arvus.

«Elisa nutipakettide ja internetipiletite roaming-andmeside julge kasutus on kaasa toonud suure tõusu välismaal tarbitud andmesides,» ütles Sami Seppänen, lisades, et kliendibaasi ja käibe kasv näitavad, et ettevõte liigub turul õiges suunas. «On selge, et meie klientidele meeldib reisida ja soovime jätkuvalt pakkuda neile selleks parimat ning soodsaimat internetiühendust.»

Käesoleva aasta teises kvartalis on interneti kasutamine välismaal tõusnud 319 korda suuremaks kui 2016. aastal. «Seda trendi kavatseme me edaspidi ettevõtte poolt toetada, et Elisa kliendid saaks võimalikult hea teenuse reisile alati kaasa võtta,» kinnitas Elisa tegevjuht.

Möödunud aasta teise kvartaliga võrreldes on 49,8 protsenti tõusnud ka Elisa üle õhu TV-teenuste liideste arv. «Eelmise aasta suvel vabalevist lahkunud kodumaised kanalid tõid kaasa klientide suurema huvi tasuliste teleteenuste järele. Suur üle õhu TV-teenuse kliendibaasi kasv näitab, et pakume Eestis klientidele kvaliteetset ja soodsat teenust,» sõnas Seppänen.

Ettevõtte arendustöödest said teises kvartalis lõpetatud aasta algul alanud suured levi parendus- ja hooldustööd. Tööde eesmärgiks oli tagada Lõuna-Eesti väiksema asustusega piirkondades kiirem ja stabiilsem 4G side. Selle saavutamiseks lisati üle 120-le tugijaamale juurde 4G sageduskihte ja ligemale 40-le tugijaamale täiendavaid 4G võrguseadmeid.

Arendustöödega ettevõte jätkab ja järgmise paari aasta jooksul investeerib Elisa oma teenuste võimestamisse 40 miljonit eurot. Jätkatakse mobiilse andmesidevõrgu tihendustöödega, mis on ühtlasi ettevalmistuseks 5G võrgu käivitamisele Eestis. Kavas on juurde rajada lisaks veel ka 500 kilomeetrit optilist võrku.

Mobiilsideteenuste liitumisi oli Elisa Eestil selle aasta teise kvartali lõpus kokku 663 594 , TV-teenuste liideseid aga kaabelvõrgus 120 118 ja üle õhu TV-võrgus 84 073.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles