Parts: küttepuude hind sõltub maailmaturust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Priit Simson

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi kinnitusel on väide, et taastuvenergia toetused on küttepuude hinda kergitanud, lihtsustatud. 

Partsi sõnul on biomassil ja küttepuudel hoopis laiem turg kui Eesti ning pelgalt Eesti taastuvenergia toetusi hinnatõusus süüdistada ei saa. «Kogu aeg on see tees, et biomassi kasutamine Narvas on väga paha, vastupidi! Me tekitame biomassile laiema nõudluse, millele peaks järgnema ka suurem pakkumine.»

Samas tõusis juunis küttepuude hind suure nõudluse tõttu Ida-Virumaal kõigi aegade kõrgeimale tasemele, kuna Balti Soojuselektrijaam segab põlevkivile hulka ka puiduhaket, et nii saada taastuvenergiatoetust.

«Biomassi turg on laiem kui ainult Eesti, see ulatub Põhjamaadest kuni Valgeveneni välja. Mõned eksperdid väidavad koguni, et biomassi turg on sarnaselt naftale globaalne,» kommenteeris Parts ja sõnas, et nii nagu kõigub nafta hind võib ka küttepuude hind turul kõikuda.

Parts tunnistas aga, et hetkel ei arvesta toetused sellega, et elektrit müüakse börsil kallima hinnaga, kui kunagi toetuste seadusesse kirjutamisel arvestati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles