Tööandjate panus pensionidesse tõotab suureneda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanurid Kristiine sotsiaalkeskuses.
Vanurid Kristiine sotsiaalkeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmisest aastast saavad tööandjad teha töötajate pensioni III sambasse sissemakseid ilma tulumaksu tasumata. 


Seda siiski mitte piiranguteta. Tööandja ja töötaja kokku saavad maksuvabalt III sambasse maksta aastas kuni 6000 eurot või kuni 15 protsenti töötaja aasta brutopalgast.

Praegu käsitleb riik tööandjate makseid töötajate III pensionisambasse erisoodustusena, seetõttu tuleb neilt tasuda tulumaksu.

Nordea Pensions Estonia juhatuse esimees Angelika Tagel ütles, et järgmisest aastast jõustuv muudatus, millega sellist makset enam erisoodustusena ei käsitleta, toob kasu nii tööandjatele, töötajatele kui riigile.

Tööandjatele muutub töötajate pensioni III sambasse sissemaksete tegemine soodsamaks. Tõenäoliselt hakkavad tööandjad III sambasse maksete tegemise võimalust rohkem kasutama, et ettevõtte atraktiivsust töötajate jaoks suurendada. Töötajatele tagab see suurema pensioni.

Riik kaotab muudatuse tõttu küll maksutulu, kuid võib vähem muret tunda pensionisüsteemi jätkusuutlikkuse üle, kuna maksed III pensionisambasse tõenäoliselt suurenevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles