Elering laiendab Venemaa võrgust desünkroniseerimiseks Harku alajaama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijaam. Foto on illustratiivne.
Elektrijaam. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Elering sõlmis lepingu Merko Infra AS-ga Harku 330 kilovoldise alajaama jaotla laiendamiseks, mis osana Eesti ja Läti vahelisest kolmandast elektriühendusest omab olulist tähtsust sünkroniseerimisel Kesk-Euroopa sagedusalaga, teatas ettevõte.

Riigihankel osales kolm pakkumise esitanud ettevõtet, kelle seast osutus edukaks pakkujaks Merko Infra AS. Tööde maksumuseks on 1,05 miljonit eurot.

Tööde käigus ehitab Merko Infra uue 330 kilovoldise lahtri, millest saab alguse uus Harku-Lihula- Sindi liin. Tööd lõpetatakse 2019. aasta septembris.

Harku alajaama laiendus on osa kolmanda Eesti ja Läti vahelise elektriühenduse ehitamisest, mis kannab olulist geopoliitilist mõõdet Balti elektrisüsteemide desünkroniseerimisel Venemaa elektrivõrgust.

Harku 330-kilovoldise alajaama ehitustöid finantseerib 65 protsendi ulatuses Euroopa Liit, ülejäänud osas on rahastamise allikaks ülekandevõimsuste oksjonitulu. Ülekandeteenuse tariifi ehk elektritarbijate elektriarveid Harku alajaama laiendus ei suurenda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles