Kindlustusselts võib kiivrita lapsratturi hüvitiseta jätta

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiver
Kiiver Foto: Peeter Langovits

Lastele, kes jalgrattaga sõites kiivrit ei kanna, võib osa kindlustusseltsidest edaspidi keelduda õnnetusjuhtumite puhul hüvitiste väljamaksmisest.


«Kindlustusvõtja peab tegema kõik endast oleneva õnnetuse ärahoimiseks,» sõnas varakindlustusseltsi BTA Eesti filiaali juht Olavi Laido. «Ja kiivri kandmise seaduslik kohustus on just üks selliseid teemasid, mida seltsid võivad pidada üheselt mõistetavaks kindlustusvõtja vastutuseks.»

Maanteeameti statistika aastatest 2009-2010 näitab, et liiklusõnnetustesse sattunud alla 15-aastastest jalgratturitest kandis kiivrit iga neljas: 51 õnnetusse sattunud lapsest oli kiiver peas 12-l.

BTA kindlustuse viimase paari aasta statistika kohaselt on kogu Baltikumis keskmiselt 65 protsenti liiklusõnnetustesse sattunud õnnetusjuhtumikindlustust omavatest jalgratturitest lapsed. Eraldi statistikat kiivri kandmise kohta ettevõttel Laido sõnutsi ei ole.

Ülehomsest on seoses uue liiklusseaduse jõustumisega kiivri kandmine alla 16-aastastele jalgratturitele kohustuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles