Spekuleerimis-võimaluse kadumine vähendas Tavidi kasumit

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavidi valuutavahetuspunkt
Tavidi valuutavahetuspunkt Foto: Liis Treimann

Valuutavahetuskontsern Tavex/Tavid teenis 2010. aastal 7,67 miljonit eurot kasumit, mis jäi aastatagusele tulemusele nelja protsendi võrra alla.


Kui 2009. aastal oli kontserni kasum 7,95 miljonit eurot (124,4 miljonit krooni), siis 2010. aastal 7,67 miljonit eurot (120 miljonit krooni).

ASi Tavid juhatuse esimees Kuno Rääk ütles, et põhitegevuses on tulubaas suurenenud, ent ära on kukkunud erakorralised tulud, mis 2009. aasta aruandes tooni andsid. «2009. aastal tegime palju forward- tehinguid krooni peale,» selgitas Rääk.

Ettevõtte nõukogu esimees Alar Tamming märkis, et kuigi kroonides on ettevõte omakapital tõusnud, on samas inflatsiooni tõttu vaesemaks jäädud.

«Euroopa võlakriis ning ka USA rahanduse probleemid on alles algstaadiumis ning meie tavapärane harjumus oma vara mingis valuutas arvestada võib osutuda  inflatsioonilise majanduse ajal veaks,» ütles Tamming.

«Kui võrrelda ettevõtte omakapitali 2009. aasta lõpul ja 2010. aasta lõpul, siis kroonides on see suurenenud 100 miljoni krooni võrra, kuid kuna kulla hind on aasta jooksul tõusnud, siis reaalselt on ettevõtte omakapital kahanenud 23 532 untsilt 23 187 untsile. Reaaluses tähendab see analoogset olukorda rublaaja lõpuga, kus rublades teeniti suuri kasumeid, kuid inflatsiooni tõttu jäädi tegelikult vaesemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles