Küsitlus: eurooplased usuvad kriisi peatset lõppu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaarlane oma riigi ja ELi lippudega.
Bulgaarlane oma riigi ja ELi lippudega. Foto: SCANPIX

Vaid 36 protsenti ELi elanikest arvab, et käesolev kriis kestab veel palju aastaid, ilmneb eile avaldatud Eurobaromeetri uuringust.


14 protsenti kevadel uuringus osalenutest valis vastusevariandi «me juba pöördume tagasi kasvule». 13 protsenti usub, et pööre kasvule tuleb lähikuudel. 33 protsenti arvab, et see juhtub lähiaastatel.

Eestimaalased on ELi keskmisest positiivsemalt meelestatud. 28 protsenti Eesti elanikest valis vastusevariandi «see kriis kestab palju aastaid». 23 protsenti arvab, et pööre kasvule juba toimub. 9 protsendi hinnangul tuleb pööre lähikuudel ja 38 protsendi arvates lähiaastatel.

Kõige negatiivsemalt olid meelestatud võlakriisis riikide elanikud. Kreekas arvas 63 protsenti vastajatest, et kriis kestab veel palju aastaid. Samas Rootsis arvas nii vaid 9 protsenti.

Veel ilmnes uuringust, et enamiku ELi elanike arvates ei ole euro üleilmselt leevendanud kriisi negatiivseid mõjusid. Kriisiga võitlemiseks peaks liikmesriigid enamike vastajate arvates tegutsema ELi tasemel kooskõlastatult. 40 protsenti arvab, et prioriteet peab olema majanduskasvu edendamine. 34 protsendi hinnangul tuleb aga ennekõike keskenduda avaliku sektori eelarvepuudujääkide vähendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles