Läti liidu juht: taanlased algatasid meie ettevõtete vastu majandussõja

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Läti ettevõtted seisavad silmitsi hästi planeeritud majandussõjaga, tõdes Läti toidutootjate ühenduse juht Didzis Smits Taani professori Steen Senderi süüdistusi magusatootja Laima aadressil kommenteerides.

Taani professor süüdistab Laimat ebatervisliku kauba tootmises, vahendab uudisteagentuur Leta. 

«Taanlased on algatanud Läti tootja vastu rünnaku. Sealsed teadlased on võltsinud ühe meie vanima ja tuntuima brändi kohta käivat infot. See ei ole mitte ainult rünnak Laima vastu, vaid kõigi meie ettevõtete vastu. Lätimaalased peaks välismaiste konkurentide rünnakutele vastama sellega, et eelistavad omamaist toodangut,» lausus Smits.

Smitsi sõnutsi on sellised rünnakuvõtted majandusmaailmas mitmetes riikides ja ettevõtetes levinud ja nende eesmärk on stabiilsete ettevõtete väärtust vähendada ning nad turult välja tõrjuda.

18. juunil avaldati lõunanaabrite riigitelevisioonis Stenderi uuring, mille kohaselt on Laima Selga vahvlites 44 protsenti transrasvu ja need on  tervisele kahjulikud. Neli päeva hiljem avaldasid taani teadlased täpsustuse, et tegelikult on transrasvade sisaldus üheksa protsenti ning vabandasid esialgse valeinfo ning sellest tulenevate tagajärgede pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles