Pavo Raudsepp: RMK piinab süüdimatult pensionäre

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavo Raudsepp
Pavo Raudsepp Foto: Margus Ansu

Küttepuid tootva osaühingu P.Õ.M.M. juhi Pavo Raudsepa hinnangul on praeguse küttepuidu hinna juures vale müüa puitu Narva elektrijaama.

«RMK on süüdimatu firma, mis tegelikult piinab kogu Eesti Vabariigi pensionäre,» viitas Raudsepp ahjukütte peamisele kasutajaskonnale. «Praeguste hindade juures ei tohiks Eesti Energiasse minna ükski kaigas küttepuud.»

Olukorras, kus puidust saadava energia hind on ka saastekvoote arvesse võttes üle kahe korra kallim põlevkivienergiast, tähendab puidu põletamine elektrijaamas Raudsepa hinnangul ebaõiglast turumoonutust: «Ükski firma ei osta omale kahjumiga materjale sisse. Miks on see Eesti Energiale lubatud?»

Raudsepa sõnul hakkavad hinnad kerkima juba mõneprotsendilise puudefitsiidi juures, antud juhul käib jutt aga 20-30 protsendist. «Nüüd, kus Narva elektrijaamal  on dotatsioon peal ja puu hind on kerkinud üle mõistuse kalliks, läheb kogu vaba puu, millega Eesti pensionärid tahaksid kütta, sinna,» ütles Raudsepp.

Raudsepp märkis, et tema ettevõttel on õnnestunud RMK-lt puitu osta vaid väga vähesel määral. «Sisuliselt RMK ei müügi puid erasektorisse,» sõnas Raudsepp.  «Meil ei ole probleemi puude mahamüümisega, vaid puude leidmisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles