Venemaa müüb Aerofloti aktsiad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeroflot.
Aeroflot. Foto: SCANPIX

Venemaa valitsus plaanib panna müüki riigi suurima lennufirma Aeroflot aktsiate kontrollpaki.

Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin kinnitas, et kõigi eelduste kohaselt lülitatakse Aeroflot järgneva 3-5 aasta laiendatud erastamisnimekirja, vahendab Interfax.

Kuidas täpselt lennufirma müük toimuma hakkab, ei ole veel teada: valitus võib ettevõtte aktsiad kas börsile viia või kaasata strateegilise investori.

Riigile kuulub Aeroflotist 51,17 protsenti. Lisaks kuulub 7,28 protsenti ettevõttest eraisikutest aktsionäridele, 41,55 protsenti juriidilistele isikutele.

Lenta.ru kirjutab, et Venemaa alustas suurt erastamisprogrammi ettevalmistamist pärast seda, kui president Dmitri Medvedev toetas riigiosaluste vähendamist.

Presidendi nõuniku Arkadi Dvorkovitši sõnul peaksid erastamisest saadavad tulud uue plaani kohaselt olema varasemast kavast poolteist korda suuremad. Nii peaks tuleval aastal erastamisest riigieelarvesse laekuma varem prognoositud 300 miljardi asemel 450 miljardit rubla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles