Nõudlus küttepuude järele ei rauge suvelgi

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Taimi Käos/Valgamaalane

Hiiumaa puidufirma Halupuu Firewood Products juhi Janis Üksiku sõnul näitab tavapärasest suurem nõudlus küttepuude järele, et hind võib peagi kerkida.

Muuhulgas Tallinna linnale abivajajate toetamise kampaania tarbeks küttepuid müünud ettevõtte juhatuse liige Üksik märkis, et nõudlus puude järele on turul suurem kui tavapäraselt, ent hoolimata tooraine hinnatõusust ei ole ettevõte valmistoodangu hinda sel aastal veel tõstnud.

«Reeglina on nõudlus suve keskpaigaks ära vajunud ja ostuhuvi tekib jälle sügisel, septembris-oktoobris,» sõnas Üksik. «Praegu ei ole aga raugemist näha.»

«Kui hakkab toorainet väheks jääma, siis selleks, et seda turult kätte saada, on loomulikult vaja hinda kergitada,» ütles Üksik. Tema sõnul on selleks lootust, kuna turul on selgelt tunda, kuidas kaks järjestikkust külma talve inimeste küttepuuvarusid vähendasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles