Eesti uksetootjat saadab ekspordiedu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinema tehas Viljandis.
Kinema tehas Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi uksetootja OÜ Kinema hakkas mullu spetsiaalselt Rootsi ja Soome turule uusi tooteid tegema ning on tänavu suurendanud eksporditoodangu mahtu ligi kaks korda, kirjutab Äripäev.


«Eksport liigub plaanipäraselt üles - tänavu esimeses kvartalis moodustas eksport ligi 40 protsenti kogukäibest,» ütles ASi Kinema tegevjuht Andrus Allikoja ja lisas, et ettevõte on ekspordi suunal liikunud sammhaaval, kuid sihikindlalt - alustati Soomest, sealt liiguti Rootsi ja siis Norrasse.

«Kui me oleksime alles 2008. aastal, masu ajal hakanud fokuseeritult ekspordiga tegelema, siis ilmselt praegu oleksime seisus, kus poleks isegi lennupileti raha Soome sõiduks,» rääkis Allikoja. «Tagantjärele võib öelda, et tegime juba 2005. aastal õiged otsused ja sammud ning hakkasime investeerima eksporditurgudele.»

«Kaks esimest aastat pommitasime suuri kliente pakkumistega, mis kõik tühja läksid, aga kolmandal aastal hakati meile andma väiksemaid töid ja praegu oleme jõudnud sinnamaani välja, et meile usaldatakse juba suuri projekte,» tutvustas Allikoja ettevõtte ekspordistrateegiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles