Välisinvestorid: Eesti maksusüsteemil on arenguruumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti välisinvestorite nõukogu esitas eilsel kohtumisel peaministriga oma ettepanekud siinse maksusüsteemi kohta, näiteks tahaksid välisinvestorid töötajate koolitusele ja ärireisidele kuluvad summad täies mahus kulude hulka arvata.

See, kui koolitusi peetakse soodustuseks, on nõukogu kinnitusel vananenud nähtus ning selle asemel peaks soosima elukestvat õpet. Samamoodi on välisinvestorite kinnitusel Eesti maksusüsteemis paigast ära reisimisega seotud kulutused. Selleks, et edukamalt eksportida ja ärisidemeid luua, peaks ka reisimist pidama ärikulude oluliseks osaks.

«Eesti ärikeskkond on viimaste aastatega tublisti paranenud ning välisinvestorite nõukogu kinnitusel on see üsna hea. Tänasel väga tiheda konkurentsiga turul ei ole see aga piisav ning alati tuleb püüelda paremuse poole,» kommenteeris Eesti välisinvestorite nõukogu esimees Martin Breuer.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles