Londoni linnapea: Kreeka päästaks euroalast lahkumine

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Boris Johnson.
Londoni linnapea Boris Johnson. Foto: SCANPIX

Kreekale on kasulik lahkuda võimalikult kiiresti euroalast ja võtta kasutusele «uus drahm», arvab Londoni linnapea Boris Johnson.

«Aastaid on Euroopa valitsused rääkinud, et oleks hullumeelne ja kujuteldamatu, et üks riik euroalast lahkuks. Kuid see valikuvõimalus on nüüd peaaegu vältimatu ning mida varem see juhtub, seda parem,» vahendab EUbusiness Johnsoni kirjutist eilses Daily Telegraphis.

Kreekal hakkaks paremini minema kui riik asuks liikuma «uue majandusliku identiteedi poole koos uue drahmiga», arvab Londoni linnapea. Drahm oli Kreeka vääring enne euro kasutuselevõtt. Eurost loobumisel saaks Kreeka Johnsoni sõnul kasu madalamatest intressimääradest ja suuremast ekspordist.

Pühapäeval ütles Suurbritannia, et ei kavatse anda Kreekale rohkem rahalist abi kui maksed IMFi kaudu. Suurbritannia ei kuulu euroalasse ning ELi kaudu Kreeka päästepaketis ei osale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles