Tihe konkurents on pankrotti viinud mitmed reisifirmad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estraveli turundusjuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul on puhkusereiside müük juba aasta jagu läinud tõusvas joones.
Estraveli turundusjuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul on puhkusereiside müük juba aasta jagu läinud tõusvas joones. Foto: Peeter Langovits

Tihe konkurents on viimastel aastatel pankrotti viinud paarkümmend Eesti reisikorraldajat. Olukorra teeb veel keerulisemaks see, et eestlased kasutavad üha enam Soome reisifirmade teenuseid.

Talvisel hooajal on Eesti turistide eelistatuim puhkuseveetmise paik olnud Egiptus ning mõistagi on see olnud ka peamine sihtkoht, mida Eesti reisikorraldajad huvilistele pakuvad.

Seoses rahutustega Lähis-Idas ei ole Egiptus aga enam kaugeltki nii ahvatlev kui seni. See on muutnud elu kibedaks siinsetel reisikorraldajatel ja ka kohalikel reisibüroodel, kes paketireise vahendavad.

Kuna Eesti reisikorraldajad peavad märksa väiksema klientide arvu juures konkureerima ka sarnaste sihtkohtade pärast, siis tehakse pahatihti üle jõu käivaid allahindlusi, et tšarterlennud mitte pooltühjalt teele saata. Tagatipuks on kerkinud kütuse hind, mis muudab lennupiletid varasemast kallimaks.

Samamoodi nagu Estour, on viimastel aastatel tegevuse lõpetanud veel arvukalt reisikorraldajaid. «Seda võib märgata just väiksemate firmade puhul,» nentis Estraveli turundusjuhi Mari-Liis Rüütsalu. «Üle jõu käivate allahindluste pakkumine on alati väga libe tee. Üldjuhul ei ole see kasulik kellelegi. Tarbija ei saa madala hinna eest head kvaliteeti ja ettevõte ei suuda normaalselt toimida, rääkimata oma toodete arendamisest ja uute toodetega turule tulekust.»

«Muidugi ei ole hea uudis, kui üks reisikorraldaja lõpetab tegevuse maksejõuetuse tõttu,» tõdes ASi WRIS juhatuse liige Aili Kägu. 

Pankrotistunud reisifirmad

•    2008. aasta
RKRV Reisid OÜ
Signature Travel
Club OÜ
Eurotour AS
•    2009. aasta
Aaria Reisid OÜ
AdventureExpert OÜ
Happytours OÜ
Suntravel AS
•    2010. aasta
Miili Travel OÜ
Alonso OÜ
Columbus Travel OÜ
Deirona Invest OÜ
Embach Tours OÜ
Lighthouse OÜ
Madexpress OÜ
TopTours AS
Travel in Tours OÜ
Verba Trade AS
•    2011. aasta
Estour

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles