Novatours: turismifirmasid võib veel vähemaks jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšarterturismi turul seisab ees konsolideerumine
Tšarterturismi turul seisab ees konsolideerumine Foto: Toomas Huik

Novatoursi tegevjuht Andree Uustali sõnul seisab tšarterturismi turul ees konsolideerumine ning nõrgemate reisikorraldajate lahkumine turult.

Oktoobri lõpuni kestval suvehooajal peavad kõik välisreiside korraldajad tema kinnitusel klientide nimel väga kõvasti pingutama. «Ei välista, et lisaks Estourile lahkub turult veel mõni väiksem reisikorraldaja, kes kriitiliste rahavoogude hoidmisel nimel, müüvad reise pidavalt alla oma hinna,» nentis Uustal.

Estour tõi pankroti ühe põhjusena välja just selle, et oli sunnitud müüma paketireise 40-protsendilise ja suurema allahindlusega.

«Iga pankrot mõjub tervele sektorile negatiivselt ja ühegi sellise sõnumi üle me ei rõõmusta, kuna reisihuviliste usaldust on taas kuritarvitatud. Samas hindame neid turismiettevõtteid, kes on hinnanud oma võimeid objektiivselt ja lahkunud turult mõistlikul viisil,» lisas ta.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles