M-interneti kasutamine on kasvanud mitu korda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mobiilsideoperaatorite kinnitusel on mobiilse interneti kasutamine võrreldes eelmise aasta suvega tublisti kasvanud.


EMT andmeside- ja sisuteenuste osakonna juhataja Ando Meentalo kinnitusel on arvutiga mobiilse interneti kasutajate arv on ca 3-4 korda suurem kui eelmisel suvel, kasutatavad andmemahud aga veelgi suuremad.

«Mobiilse interneti kasutuse kasvu taga on kukkunud hinnad ja laienenud levi. Tänavu on oluline roll ka üha kiirenevalt kasvanud nutitelefonide hulgal: lisaks arvutitele kasutatakse üha enam mobiilset internetti just nutitelefonidel,» märkis Meentalo.

Tema hinnangul tuleb andmemahtude osas järgmine suur hüpe ilmselt siis, kui 4G hoogu võtab.  

Tele2 avalike suhete juht Kersti Gorstov ütles, et suvisel ajal liiguvad inimesed rohkem ringi, mis tingib ka tavapärasest suurema vajaduse olla internetiühenduses väljaspool kodu või kontoriruume.

«Nüüd, mil kiire internet on tuule tiibadesse saanud ja kasutusmugavus tublisti tõusnud, avastavad inimesed üha rohkem enda jaoks mobiilse interneti eeliseid.
Võrreldes läinud aastaga on andmesidemahud Tele2 võrgus kasvanud kaheksa korda.

Kasvu taga on kindlasti ka m-interneti sooduspakkumised, mis julgustavad teenust proovima ning toovad sellega üha rohkem inimesi m-interneti juurde,» selgitas Gorstov.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles