David Beckham ja Samsung nimetasid Gabriella Roseje Londoni OM tõrvikukandjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham ja Gabriella Rosoje
David Beckham ja Gabriella Rosoje Foto: Samsung

Eelmisel nädalal teatas elektroonikafirma Samsung esimese inimese, kes osaleb järgmise aasta Londoni olümpiamängude traditsioonilisel tõrvikujooksul Suurbritannia pinnal. Gabrielle Roseje tegeleb mitme spordialaga, muu seas on tal must vöö taekwondos.

Samsung on Londoni suveolümpiamängude üks peamistest sponsoritest. Maailma kuulsaimate jalgpallurite sekka kuuluv David Beckham on Samsungi ülemaailmne olümpiasaadik.

Samsung hakkab tegema kampaaniat, et leida olümpiatule teatejooksule toredaid ja tublisid inimesi Suurbritannias, kus harukordse võimaluse kanda edasi olümpiatuld saavad 8000 inimest. Traditsiooniliselt süüdatakse tuli Kreekas, kus algab tõrvikujooks 19. mail.

Esimeseks tõrvikukandjaks Suurbritannias on niisiis Gabrielle Roseje, 18-aastane sportlane Londoni Bermondsey linnaosast. Samsung ja Beckham tunnustavad Roseje silmapaistvat tööd probleemsete noortega, milles ta kasutas oma andekust spordis.

Gabriella on kaitsnud Inglise koolide au kuulitõukes, esindab spordiklubi Herne Hill Harriers kõikidel heitevõistlustel, kannab musta vööd taekwando’s ning mängib oma kolledži netball’i- ja jalgpallinaiskonnas. Neiul on hea tase ka ragbis, luues eeldused selgi spordialal kaugele jõuda.

Beckhami sõnul on Gabriella on muljetavaldav ja vaimustav isiksus, kes sobib väga hästi olümpiatule kandjaks. «Ta pole mitte ainult ise edukas, vaid toetab ja aitab lahkesti ka teisi. Gabriella paistab igatepidi silma. Ma olen uhke, et saan ta nimetada Samsungi esimeseks olümpiatõrviku kandjaks.»

Gabriella Roseje ütles, et on tõrvikukandjaks valimisest väga elevil. «Minu eesmärk on aidata teistel aru saada, et tähtis pole see, kust sa pärit oled, vaid see, kuhu sa võid jõuda. Ma ei usu, et olen teistest erinev, aga ma usun, et igaüks suudab midagi pakkuda. Ma loodan, et minu esitamine innustab teisi esitama kedagi, kes teeb oma tööd hästi, Samsungi olümpiatõrviku kandjaks.»

Gabriella õpib praegu kolledžis, kuid kavatseb septembris astuda ülikooli. Ta on perekonnas ainus, kes kavatseb ülikooli minna.

Beckhami sõnul on kandidaatide ülesseadmise kampaania eesmärk anda tähelepandamatutele kangelastele kogukondades üle kogu maailma võimalus särada 2012. aasta Londoni olümpiatõrviku teatejooksul, kuna need on igaühe olümpiamängud.

Samsung Electronicsi asepresident ja ülemaailmse sporditurunduse juht Gyehyun Kwon ütles, et Gabriella «inspireerib meid kõiki.».

Tutvustades Samsungi ambitsiooni 2012. aasta Londoni olümpial, ütles Kwon: «Pikkade aastate jooksul, mil Samsung on toetanud olümpiamänge, on meie roll järjest arenenud, et muutuda vaatamiskogemuse lahutamatuks osaks. See saavutus jätkub enne Londoni mänge ja nende ajal meie kampaania «Igaühe olümpiamängud» raames. Me oleme loonud hulga põnevaid võimalusi võimalikult suure hulga inimeste kaasamiseks unustamatusse ülemaailmsesse kogemusse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles