Estour jättis töötaja töölepingu ja palgata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi
Türgi Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Elina Aavik, kes töötas Türgis Estouri esindajana, kinnitas, et ettevõte lükkas töölepingu sõlmimist kuni pankrotini edasi ning jättis ta ilma ka lubatud palgast.


«Meiega ei ole selleks hooajaks töölepingut sõlmitud ning töötasin ilma selleta 17. aprillist,» ütles ta.

Esialgu pidi tööleping sõlmitama reisifirma kohapealse partneriga, sead aga ei juhtunud. Samuti ei õnnestunud Aavikul töölepingut sõlmida Estouriga. Kohapeal küll maksti palka, seda aga lubatust vähem ning ainuke leping, mille reisifirma saatis, oli allkirjastamata.

«Esitasin Estourile ultimaatumi, kas tuleb raha või lennukipilet,» sõnas Aavik, kelle kinnitusel otsustas ettevõtte lennukipileti kasuks. Sama saatus tabas Aaviku kinnitusel ka tema teisi kolleege, kes Türgis töötasid.

Tema oli viimane, kest Türgist ära tuli. «Kuna minu nimi ja telefon olid endiselt Estouri kodulehel, siis ma palusin oma valgevene sõbrannal Eesti turistidele vastu minna. Estouri poolest oleksid nad võinud täiesti omapäi jääda,» nentis Aavik.

«Mul on plaanis minna töövaidluskomisjoni, aga ma ei tea, kas mul on sealt midagi loota. Võib-olla tuleb välja, et ma olen nõus olnud, et seal niisama tööl käin,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles