Saku vajab Originaali väikevennale uut nime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlu
Saku õlu Foto: Saku Õlletehas

Aprillis turule tulnud Saku Originaal Mahe otsib uut nime ja pöördub parima nimeversiooni saamiseks kõigi eestimaalaste poole.

Õlletootja peab muutma õlle nime, sest euroliidu mahepõllumajandust reguleeriv seadusesäte lubab sõna «mahe» kasutada vaid ökotoodete puhul. Veterinaar- ja toiduamet tegi Sakule ettekirjutuse, et selline nimi ei lähe mitte ja nüüd ongi õlletootja kuulutanud nimekonkursi.

Teisisõnu on Saku valmis piltlikult väljendudes hapudest sidrunitest värskendavat limonaadi tegema. «Õlu on oluline osa eestlaste elust, ajaloost ja joogikultuurist,» märgib Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm. «Seetõttu meeldib inimestele sõna sekka öelda nii õlle sorte, maitseid, väljanägemist kui ka õlle nimesid puudutavatel teemadel».

Möödunud nädalal avatud Facebooki lehel «Päästa keelatud nimega õlu» on tänaseks välja pakutud juba üle viiesaja huvitava nime. Nagu näiteks Saku Originaal Non Grata, Saku Originaal Euronorm, Saku Originaal Pretsedent, Saku Originaal Superior, Saku Originaal Muhe ja Saku Originaal Lahe.

Nimekonkursi võitja kuulutatakse välja 4. juulil ja peaauhind peaks kõditama iga õllesõbra ego – au olla õllele nimepanija. Uut nime saab pakkuda õlletehase Facebooki leheküljel.

Saku tõi aprillis 18 aastat turul olnud Originaali kõrvale selle vähem jõulise maitsebuketiga versiooni, et vastata nooremata õllesõprade maitse-eelistustele, nagu Saku oma pressiteates siis selgitas.

Pärast toiduameti ettekirjutust paar nädalat tagasi varustas Saku müügikohad sildiga, mis teatas, et tegu pole mahetootega. Valmistehtud partiid saab õlletootja siiski maha müüa.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles