Südikamad kinnisvarahaid asusid uuele pealetungile

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Õunamägi, kes mullu lõi koos Roberto De Silvestriga ettevõtte Colonna Kinnisvara, näitab oma valdusi Maarjamäel Tohu tänaval, kus tänavu alustatakse veel kahe kortermaja ehitust.
Marek Õunamägi, kes mullu lõi koos Roberto De Silvestriga ettevõtte Colonna Kinnisvara, näitab oma valdusi Maarjamäel Tohu tänaval, kus tänavu alustatakse veel kahe kortermaja ehitust. Foto: Liis Treimann

Samal ajal kui suurem osa kinnisvaraarendajatest majandussurutise mõjul talveunne suikus või hoopis põhja kõrbes, hakkasid mõned neist väga agaralt tegutsema ning kõrget tulukust tõotavat kinnisvara madalate hindadega kokku ostma.


«Enamik inimesi ostab siis, kui hind on kõrge ja müüb olude sunnil odavalt. Meie üritame vastuvoolu ujuda,» ütles Metro Capital Managementi (MCM) juht Ain Kivisaar.

Tegemist on firmaga, mille omanikeringi kuuluvad niisugused tuntud inimesed nagu EBS Grupi juht Madis Habakuk ning tema noorem poeg Mart, Hüvitusfondi endine juht Arle Mölder ja Sulo Nigul.

MCM on keskendunud kõrgema klassi kinnisvara ostmisele – valdkonnale, mis Kivisaare sõnul pole kunagi eriti langenudki. Viimaste ostude hulka kuuluvad Kadriorus asuvad Raua 10 kinnistu ja Kreutzwaldi 7 paiknev Karl Burmani juugendvilla ning Kalamajas paiknev Valgevase 11a kinnistu, kuhu plaanitakse ehitada neljast majast koosnev kvartal.

Kivisaar tunnistab, et osa kinnistuid on kätte saadud laenude tasumisega hätta sattunud arendajatelt, teised jällegi näiteks pärijatelt, kes on leidnud, et müümiseks on hea aeg. Kokku on firma tänavu kinnisvarasse paigutanud 2,5 miljonit eurot. Et pangad kinnisvaraarendajatele veel lahkelt laenu ei anna, on raha võetud omavahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles