Kreml: Trump survestab Nord Stream 2 kriitikaga Euroopat (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream 2 ehituseks vajalikud terastorud Saksamaal.
Nord Stream 2 ehituseks vajalikud terastorud Saksamaal. Foto: Stefan Sauer / AP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi kriitika Nord Stream 2 suhtes võrdub ebavõrdse konkurentsiga, teatas Kreml.

«Me ütlesime varem, et peame seda ebavõrdseks konkurentsiks,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Trumpi kriitika eesmärk oli survestada Euroopa riike ostma kallimat gaasi mujalt, rõhutas Peskov. «Nord Stream 1 ja 2 on ainult kommertsprojektid, mis vastavad maagaasi varustajate ning Lääne-Euroopa ostjate huvidele,» lisas Peskov.

«Venemaa on mitukümmend aastat näidanud ja näitab jätkuvalt, et on usaldusväärne Euroopa energiajulgeoleku varustaja,» ütles ta. «Trumpi avaldus võib muuta keerulisemaks kõnelused Vene presidendi Vladimir Putiniga järgmisel nädalal Helsingis.»

USA president Donald Trump ütles eile hommikul enne NATO tippkohtumise algust Brüsselis, et Venemaa on sobimatu gaasileppega Saksamaa vangi võtnud.

Nord Stream 2 hakkab toimetama maagaasi Venemaalt Kesk-Euroopasse. Gaasijuhtme pikkus on 1230 kilomeetrit ja see jookseb piki 2012. aastal valminud esimese Nord Streami gaasitoru trassi.

Gaasitorude võimsus on 55 miljardit kuupmeetrit maagaasi aastas. Kui kõik load kätte saadakse, algab gaasitrassi merepõhja paigutamine juba sel aastal ja juhe peaks kasutusvalmis olema 2020. aasta algul.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles