Estour teenis tunamullu tagasihoidlikku kasumit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osalise ja täistööajaga töötavate arstide keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta oli tänavu märtsis 10,12 eurot.
Osalise ja täistööajaga töötavate arstide keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta oli tänavu märtsis 10,12 eurot. Foto: SCANPIX

Eile õhtul oma maksejõuetusest teatanud reisifirma Estour oli 2009. aastal 166 491 krooniga kasumis. Käive oli ettevõttel 128,2 miljonit krooni.

2008. aastal olid käive ja kasum vastavalt 120,1 ja 0,22 miljonit krooni, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. 2010. aasta aruannet äriregistrist veel ei leia.

Estour kuulub ASile B-Info, mis omakorda kuulub Jemilia Konstantinovale ja Anatoli Lipinskile. Viimane on ka näiteks Eesti-Kazahstani Ettevõtjate Koja juhatuses.

Estour teatas eile tarbijakaitseametile, et ei suuda enam täita pakettreisilepingust tulenevaid kohustusi ja tühistab laupäevast kõik oma reisid ja lennud Tallinnast.

2005. aasta lõpus kirjutas Äripäev, et aktiivselt Egiptuse reisipakette reklaamiv Estour on tülis kahe teise reisikorraldaja, Domina World Traveli ja Novatoursiga, kelle kinnitusel on teiste reisikorraldajate tšarterlendudel kohti rentiv Estour viivitanud teenuste eest tasumisega või jätnud arved sootuks maksmata.

Meenutuseks, möödunud aasta mais pani pillid kokku reisikorraldaja Top Tours, mis sarnaselt Estourile jättis maksejõuatusest teatamise ajal inimesed välismaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles