Reisirongiliiklus võib Eesti eelarvele liiga koormavaks muutuda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Euroopa Liidu transpordiministrid kiitsid heaks raudteepaketi muudatused, mille eesmärk on tagada ühisturu toimimine, Eestis võib see aga reisirongiliikluse korraldamise riigieelarvele liiga koormavaks muuta.

Kui Euroopa Liidu transpordiministrid kiitsid raudteepaketi muudatused heaks, siis Eesti jäi erapooletuks, vahendab ERR Uudised.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts selgitas, et riik ei soovi tulevikus raudteeinfrastruktuuri ettevõtet riigieelarvest rohkem toetama hakata, kuna seni on seda ülal peetud kaubaettevõtetelt ja reisiettevõtetelt laekuvast rahast.

Kui Eestis toetatakse reisirongiliiklust raudteetransiidilt teenitud rahaga, siis Euroopa Komisjon sellist ristsubsideerimist päris ausaks konkurentsiks ei pea ning tahab uue raudteepaketi raames ristsubsideerimise reegleid täpsustada.

Ristsubsideerimise kadumise korral tähendaks reisirongiliikluse korraldamine Eestis praeguses mahus riigieelarvele umbes 20 miljoni euro suurust lisakulu aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles