Ansip arutas Sorosega finantskriisi mõju

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros
George Soros Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna George Sorosega, kellega arutati finantskriisi mõju maailma majandusele ja Eestis kujunenud olukorda.


Ansip rõhutas, et Eesti kõige olulisemaks lähituleviku eesmärgiks on ühinemine euroalaga. Ühtlasi tänas peaminister filantroopi Avatud Eesti Fondi tegevuse eest, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Rääkides Eesti majanduse praegusest seisust märkis Andrus Ansip, et tänu valitsuste konservatiivsele rahanduspoliitikale on riigi fiskaalpoliitiline positsioon tugev.

«Viimaste aastate jooksul oleme vähendanud valitsussektori võlga 3.5 protsendini SKPst, mis on Euroopa Liidus kõige madalam. Samuti on majanduskasvu perioodil suudetud koguda reserve, mis küünivad praegu 10 protsendini SKPst,» nimetas peaminister olulisemaid riigi rahanduspoliitilisi saavutusi.

George Soros avaldas heameelt Eesti riigi ja ühiskonna arengu üle ning rõõmustas, et maailma finantskriis ei ole Eesti avatud majanduskeskkonda tugevalt kahjustama pääsenud.

Sorose toetusel asutati 1990. aastal heategevuslik sihtasutus Avatud Eesti Fond, mis kuulub tema loodud Avatud Ühiskonna Fondi (Open Society Fund) võrgustikku. Aastate jooksul on AEF jaganud erinevaid toetusi ligi 400 miljoni krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles