Kilk: kas me oleme rahul, olles käpardite hulgas parimad?

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Artur Sadovski

Raskused on tuul tubli poliitiku purjedesse, aga meie kuuleme oma juhtidelt ainult vabandusi, miks midagi teha ei saa ning millised ajaolud on selles süüdi, ütles Rein Kilk Kuku raadio vestlussaates «Keskpäevatund».


«Kes oleks olnud Napoleon ilma Prantsuse revolutsioonita, kes oleks olnud Churchill ilma II maailmasõjata,» küsis Rein Kilk.

Kilk ütles, et finantskriisi ja naftahindade süüdistamine pole hea vabandus, sest mitte igal pool pole läinud sama halvasti kui Eestis.

Lätis on asjad veel hullemad, ütles Ainar Ruussar.

Kas me võtame siis täielike käpardite pundi kokku ja oleme rahul sellega, et oleme nende hulgas parimad, küsis Kilk. Ta tõi näiteks soomlaste märksa asjalikuma käitumise majanduskriisi ajal. «Soomlaste suhtumine ja töö on täiesti konstruktiivne,» ütles Kilk. «Kas Soome peaminister Vanhanen tõstaks käed üles ja hakkaks halama,» küsis ta.

«Praegu oleks andekale ja heale poliitikule väga hea aeg,» lisas Kilk.

Saate lõpuosas Kilk pehmendas oma mõtet ja ütles, et läks Napoleoni näidet tuues liiale. Tema sõnul pole meil praegu vaja kangelast, kes teeks imetegusid. Meil on vaja, et inimesed teeks oma palga eest korralikku tööd, ütles Kilk.

Kilgi arvates sobib Euroopa ühisraha euro kasutuselevõtmine Eestile eesmärgiks hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles