Kudrin: valitsuse otsused vähendavad Venemaa konkurentsivõimet

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Aleksei Kudrin (vasakul) koos esimese asepeaministri Igor Šuvaloviga.
Rahandusminister Aleksei Kudrin (vasakul) koos esimese asepeaministri Igor Šuvaloviga. Foto: SCANPIX

Venemaa valitsuse viimastel aastatel vastu võetud otsused kulutustest on vähendanud riigi konkurentsivõimet, rääkis rahandusminister Aleksei Kudrin.

«Viimase aasta või kahe jooksul on võetud vastu otsuseid, mis on meid lükanud eemale eelistest, mis meil olid,» rääkis minister täna hommikul Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi raames toimunud einel.

Kudrin selgitas, et sotsiaalmaksude vähenemine tõi kaasa puudujäägi pensionisüsteemis, vahnedas RIA Novosti. «Kui me tahame kärpida makse, siis tuleb alustada kulude vähendamisega või neid mitte suurendada,» ütles Kudrin.

Ta lisas, et valimiseelsel perioodil ei taha Vene võimuesindajad makse tõsta, kuid siinjuures väljaminekuid ei vähendata.

«Selliste otsustega me konkurentsivõimet ei suurenda. Me peaksime olema oma tegemistest järjepidevamad. Mina tahaksin, et ka valitsus oleks järjekindlam nende reeglite järgimisel, mida me oleme välja kuulutanud.»

Rahandusministri selgituse järgi on kaks kolmandikku ministrite ja ametkondade ettepanekutest, mis puudutavad riigieelarve kulusid ja milles on juttu täiendavast riiklikust toetusest, ebatäpsed ja pistelised.

Kui me ettepanekud realiseerime, siis kaugeneme konkurentsivõimest veelgi enam, rõhutas Kudrin.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles