Eesti noorte sissetulekud on aastaga kõvasti kasvanud

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored töötamas.
Noored töötamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Iga-aastane noorte uuring, mida SEB korraldab tööturule sisenevate 18- kuni 25-aastaste noorte seas juba neljandat aastat järjest ja millest võttis tänavu osa 512 noort, näitab noorte sissetulekute tugevat kasvu.

Ainult ühe aastaga on kuus 500–800 eurot teenivate noorte osakaal kasvanud 10 protsenti, 800–1200 eurot teenivate noorte arv aga kasvas 7 protsenti. Tõusnud on ka töötavate, samuti aga õppivate ja töötavate noorte osakaal, kellest viimased on kõige optimistlikumad oma tulevase sissetuleku suuruse osas.

SEB innovatsioonijuht Siim Lepisk: «Üle poole täna tööturule sisenevatest noortest on veendunud, et nende kuusissetulek on 5 aasta perspektiivis vähemalt 1500 eurot. 25 protsenti on veendunud, et saavad teenida ka rohkem kui 2000 eurot kuus. Ootused on üsna optimistlikud ja need põhinevad kindlasti nii praegusel majanduskasvul kui ka soodsatel võimalustel väikesteks lisatöödeks ja ettevõtluseks. Samas ei tohi unustada, et tõelise rikkuse, efektiivsuse ja arengu vedajad on meie ajal eelkõige ettevõtted ja selle kultuuri soodustamine meie noorte seas ongi suurim investeering nende jõukasse tulevikku.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles