Läti peaminister kahtleb Air Balticu juhi motiivides

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu president Bertolt Flick.
Air Balticu president Bertolt Flick. Foto: SCANPIX

Läti peaministril Valdis Dombrovskisel on kahtlused, kui palju Air Balticu president Bertolt Flick tegelikult töötab lennufirma huvides ja kui palju enda isiklikes huvides.


Selleks, et Flicki motiive kindlaks teha, ongi algatatud Air Balticu auditeerimine, ütles peaminister intervjuus Läti riigiraadiole, vahendab Leta.

Igal juhul on Dombrovskise sõnul selge, et Air Balticu president, kes on ühtlasi lennufirma vähemusosaniku omanik, ei ole suutnud tagada oma töö läbipaistvust. Air Balticu enamusosanikul Läti riigil ei ole läbipaistvat infot lennufirma rahaasjade kohta, ütles peaminister.

Air Balticu probleemid on tema sõnul suuresti tingitud endise transpordiministri Ainars Šlesersi sõlmitud lepingust, mis annab annab kontrolli Air Balticu tegevuse üle lennufirma vähemusosanikele. Selle probleemi lahendamiseks on loodud töörühm ning Dombrovskis on palunud riigiprokuratuuril Šlesersi tegevust uurida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles