Aina pöörasemad hinnad: Bugatti annab välja kuus miljonit maksva hüperauto

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bugatti

Hindadega üha uutesse kõrgustesse pürgiv superautode tööstus võib saada juba sellel suvel uue kuninga, sest Bugatti valmistub välja andma «hüperautot», mille hinnasildil hakkab olema peaaegu kuus miljonit dollarit.

Pärast seda, kui Prantsuse superautode tootja Bugatti andis 2005. aastal välja Veyroni, on superautode tööstuses läinud hinnad täiesti kontrolli alt välja. Lisaks Bugattile on tootjad nagu Koenigsegg ja Pagani taibanud, et superautosid võib müüa sisuliselt ükskõik millise hinnaga, sest ostjaid leidub ikka. Neist on eeskuju võtnud ka Lamborghini, kes müüs viis aastat tagasi maha kolm modifitseeritud kerega Aventadori (nimega Venenos) neli miljonit dollarit tükk.

Bugatti on valmistanud 2016. aastast saadik 3,3 miljonit dollarit maksvat Chironit, mille müük läheb nähtavasti väga hästi, sest maikuu seisuga on valmistatud neid 1500 hobujõuga luksusrakette juba sada tükki. Mõnevõrra iroonilisel kombel hakkas Bugatti sellel aastal tootma ka Chiron Sport (sest Chiron polnud piisavalt sportlik?) paketti, mis parandab sõiduki juhitavust. Nähtavasti ei suutnud nad nelja turboga W16 mootorile enam jõudu juurde lisada.

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron Foto: Martin Meissner / AP

Nüüd plaanib ettevõte Augustis välja anda juba uue mudeli, mis on nimetatud kuulsa Prantsuse võidusõitja Albert Divo järgi, kes sõitis 1920ndatel Bugattiga ja võitis kahel korral Targa Florio. Divot plaanitakse valmistada ainult 40 tükki, millest igaüks maksab 5,85 miljonit + maksud. Uus mudel on autotootja sõnul kergem ja parema juhitavusega, kui Chiron.

Bugatti Divot esitletakse 24. augustil Californias toimuval messil The Quail – A Motorsports Gathering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles